STOR SAMMANSTÄLLNING AV TESTADE PADELRACKET PÅ REA

Testet: 16 olika padelracket

Att hitta rätt padelracket kan vara en svår uppgift. Det finns så många olika modeller på marknaden och varje märke verkar hävda att deras produkt är den bästa. I det här guiden kommer vi att testa 16 olika padelracket från sex av de största padelmärkena. Efter en grundlig analys kommer vi att ge vår slutsats om vilken racket som är bäst.

Vill du läsa mer information om padelracket går det att ta del av vår information här

Vilken typ av padelspelare är du?

När det gäller att hitta rätt racket finns det några saker du måste tänka på. För det första måste du veta vilken typ av spelare du är. Är du nybörjare? Medelmåtta? Eller avancerad spelare? Varje nivå har olika krav och du måste hitta en padelrackets som passar din spelstil. För det andra måste du bestämma dig för vilket material du vill att din padelrackets ska vara tillverkad av. Det finns många olika alternativ på marknaden, vart och ett med sina egna fördelar och nackdelar

16 olika padelracket

När du har en uppfattning om vad du letar efter är det dags att börja testa padelrackets! Vi testade 16 olika modeller från sex av de största padelmärkena: HEAD, Wilson, Babolat, Adidas, Bullpadel, RS. Vi utvärderade varje racket utifrån en rad olika faktorer som kraft, kontroll, komfort och pris. Efter omfattande tester har vi kommit fram till vår slutsats.

Padelracket för motionärer

Head Zephyr UL

1595 kr

Ett padelracket som verkligen föll oss i smaken. Detta racket gör att spelet är mindre kraftfullt, men bollkontrollen är utmärkt. Om du är en spelare som gillar att hålla bollen i spel är det här racketen för dig. Den enda nackdelen är priset, som är lite högt.

Wilson Blade 2022 1

Wilson Blade Pro V2

1200 kr

Den här racketen är mycket bekväm att spela med och har utmärkt bollkontroll. Det är också ett av de mer prisvärda alternativen på vår lista. Om du är en nybörjare eller medelmåttig spelare som letar efter en bra allroundracket är Wilson Blade 104 ett bra val. Nackdelen är att den ibland kan sakna lite kraft.

wilson ultra

Wilson Ultra

1200 kr

Ett prisvärt racket som vi tycker har en bra kombination av kontroll och balans . Det är inte den mest kraftfulla racketen på vår lista, men det är ett bra alternativ för motionärer. I övrigt är Wilson Ultra är ett utmärkt val.

Padelracket för amatörer

Adidas Essanova Carbon Cltr

Cirka 1700 kr

Den här racketen är gjord för spelaren som vill ha maximal kontroll över spelet. Bollen känns väldigt “fast” på racketen och det är lätt att placera dina slag. Vi tyckte dock att den saknar lite kraft och spinn. 

Adidas Metalbone Lite

Cirka 1700 kr

Den här racketen är gjord för spelaren som vill ha maximal kraft. Bollen flyger av racketen och det är lätt att generera spinn. Vi tyckte dock att den saknade lite kontroll. Men för priset, är det ett riktigt bra rack för amatören. 

Droppformad

Head Alpha Elite

Cirka 1700 kr

Ett racket som vår panel tror kan tilltala de spelare som gillar fart. Kombinaitonen topptungt och mjuk yta gör att det egentligen finns hur mycket fart som helst – Vi tyckte att den här racketen var den mest kraftfulla och spinnvänliga på vår lista.

Padelracket på REA för tävlingsspelaren

Babolat Air Veron

Cirka 1700 kr

Ett lätt racket, men samtidigt balanserat som vår panel ansåg vara perfekt för avancerade spelare. Den har utmärkt bollkontroll och känsla, och vi tyckte att den var en av de mest bekväma racketarna på vår lista. En nackdel skulle kunna vara priset, men en bra spelare behöver också kvalitet. 

Bullpadel Hack 03 Ctr

Cirka 1700 kr

Ett populärt tävlingsracket, som krävde lite övning med, innan vår panel kom in i hanterandet av detta rack. Det här är en racket för spelare som vill vinna och är villiga att anstränga dig lite extra. Racketen ger dig allt du behöver när det gäller kraft, spinn och kontroll.

RS Pro Edition Simon Vasquez

Cirka 1700 kr

Svenska stjärnan Simon Vasquez framtagna modell , med diamantform. Racketen har mycket kraft och är bra för dem som vill lyckas snurra bollen lite mycket. Vår pandel tyckte att den var svår att kontrollera ibland, men om du kan behärska den här racketen är den ett riktigt vapen.

RS Prime Power Edition 2.0

Cirka 1700 kr

En racket som vår panel tyckte var perfekt för avancerade spelare. Den har utmärkt bollkontroll och känsla, och vi tyckte att den var en av de mest bekväma racketarna på vår lista. Den enda nackdelen är priset som är ganska högt. Men en bra spelare behöver också kvalitetsutrustning för att kunna prestera sitt bästa.

Bullpadel Vertex 03 CMF

Cirka 1700 kr

Den här modellen fick juryn att bli glada, då vi alla gillar fart. Detta racket ger just det; mycket fart – samtidigt som du får den sköna kontrollen över spelel. Om du letar efter ett snabbt racket är det här racketet för dig.

Wilson Bela Elite

Cirka 1700 kr

Elite är ett bra val för den avancerade spelaren som vill ha maximal kraft. Detta racket har ganska låg balans punkt, vilket ger en utmärkt manövrerbarhet. Spinn- och kraftnivåerna är också höga, vilket gör den till ett bra val för den avancerade spelaren.

Wilson Blade LT

Cirka 1700 kr

En vacker modell från Wilson med mönstrad yta. Racketen ger bra kraft och spinn, samtidigt som den är mycket lättmanövrerad. Den enda nackdelen är priset, som är ganska högt. Men vad gör det när du både får stil och ett lättmanövrerat racket på padelbanan?

Head Delta Pro

Cirka 1700 kr

Söker du ett tungt racket är detta racket något för dig. Den är ganska kraftfull, men saknar lite kontroll. Racketen är också mycket hållbar, vilket gör den till ett bra val för spelaren som vill ha en racket som håller länge.

Adidas Metalbone 3.1

Cirka 1700 kr

Ett racket som blivit väldigt populärt och det finns stora skäl till det . Det är en bra allroundspelare med bra kraft, spinn och kontroll. Den är också mycket bekväm att spela med, vilket gör den till ett bra val för spelaren som vill ha en racket som är lätt att manövrera.

Babolat Viper Air

Cirka 1700 kr

Ett racket som blivit väldigt populärt och det finns stora skäl till det . Det är en bra allroundspelare med bra kraft, spinn och kontroll. Den är också mycket bekväm att spela med, vilket gör den till ett bra val för spelaren som vill ha en racket som är lätt att manövrera.

Sammanfattning av testade padelracket

Överlag tycker vi att det finns många bra padelracket på marknaden idag. Om du är en motionär rekommenderar vi Head Zephyr UL. För den avancerade spelaren rekommenderar vi RS Pro Edition Simon Vasquez och Babolat Viper Air. Och för dem som vill ha maximal kraft rekommenderar vi Bullpadel Vertex 03 CMF. Stort lycka till i dig köp av padelracket!